Segling

 
Idag när jag vaknade hade dem redan börjat segla, så härligt att vakna av vågorna eller vad man kan säga. Nu har vi precis slussat ut ur Mälaren och åkt genom en liten kanal. Nu ska vi segla ett tag till för att komma ut i skärgården. 
 

Önskeinlägg- Tips

Det var många som skrev att dem ville ha tips utan att riktigt säga vad för tips dem ville ha så då får jag hitta på lite egna tips som jag hoppas att ni blir nöjda över.
 
Flätlockigt hår
Jag brukar väldigt ofta göra två flätor innan jag går och lägger mig för att få "flätlockigt" hår. Det är jätteskönt för då på morgonen är det bara att ta ut flätorna och håret är fixat. Supersnabbt och fint. Extra bra när jag är ute med båten och inte har möjlighet till att använda plattång eller något annat. Så om ni aldrig har provat det så tycker jag att det är dags för det.
 
 
 

Från igår

 
 
 
Två bilder från igår med lite olika ljus, vilken tycker ni blev finast?

I väntan på broöppning

Just nu ligger vi och väntar på att bron ska öppnas så att vi kan åka vidare och medans så passar jag på att blogga eftersom det fanns bra täckning här. Vi har på förmiddagen varit och fikat hos några kompisar som har stuga precis där vi åkte förbi och annars så har vi seglat hela dagen. Ikväll så stannar vi vid en liten ö och imorgon så fortsätter vi ut mot Östersjön.
 
 
 
 

Info

Hej, om någon timme åker jag ut på båtsemester och blir borta ett tag jag ska göra mitt bästa för att blogga därifrån men det är inte alltid så lätt eftersom täckningen är riktigt dålig. Jag har gjort några tidsinställda men det blev inte så många eftersom jag inte hade tid att göra fler. Bjuder på en av alla bilder från förra året, ser verkligen fram emot att fota massor av fina landskapsbilder nu!
 
 

Bad och packning

Idag åkte jag med Ebba till fjärdhundrabadet, vädret var inte det bästa men vi hade det bra ändå. Nu är jag hemma och packar och fixar lite. Ska bli såå skönt att åka bort ett tag!
 
Bild från skolavslutningen på oss.

 
 
 

Photoshoot #2

 

Två bilder från igår en som jag tog på Teo och en hon tog på mig, vad tycks?
 

Polarisationsfilter

Har köpt mig ett polarisationsfilter, det var riktigt bra och kommer fungera perfekt till semestern för att ta bort reflektion från vattnet m.m.
 
 
 

Rainy day

Vädret var inte det bästa idag, jag vaknade i morse av att det regnade vilket inte var speciellt kul. Så vi bestämde oss för att stanna hemma för hur kul är det att gå runt i Stockholm när det regnar? Istället så kommer mormor & morfar hit och så får vi se vad vi hittar på. Annars så har jag tänk att fixa lite med tidsinställda inlägg som dyker upp under båtsemestern eftersom det brukar vara väldigt dåligt med täckning ute i skärgården. Men jag ska göra mitt bästa för att försöka blogga då.  
 
En bild Teo tog på mig igår.

Photoshoot #1

 
 
 
Det kommer fler bilder någon annan gång, så håll utkik!
 
 
 

Tacos

 
Det blev tacos till middag, min favoriträtt. Såå gott! Imorgon bär det av till Stockholm med mormor, morfar, Elin och Anton för en heldag i vår fina huvudstad. Vi får hoppas att vädret är fint men hur det än blir så kommer det bli en toppen dag!

2013-06-25

Idag har jag varit och fotat med Teo, vi var runt i hela Enköping (kändes det som i alla fall) och tog flera hundra bilder. Vädret har varit toppen nästan lite för varmt, men man ska inte klaga på värmen. Det var jätteroligt och jag tror att det blev många fina bilder, nu ska jag äta lite jordgubbar. Efter det ska jag redigera och skicka bilder till Teo, vilket jag tror kommer ta ett tag. Hoppas ni har haft en bra dag.
 
Bilder från dagen kommer upp senare ikväll.
 
 
 

Måndag

Idag vaknade jag tidigt för att vara mig, innan tio även fast jag gick och la mig sent igår. Becka har varit är någon timme och hon kanske kommer tillbaka snart. Det är superfint väder idag så jag har även solat lite men trot inte att jag fick så mycket färg den lilla tiden men skönt var det. Jag var nyss ute och fotade lite självporträtt, superkul att kunna ta bilder på sig själv!
 
 

Önskeinlägg- Fototips

Det var många som frågade efter fototips, men jag vet inte riktigt om jag är rätt person att ge dem men jag kan alltid försöka så här kommer några saker jag brukar tänka på när jag fotar.
 
Omgivningen
Det är viktigt att tänka på omgivningen när man fotat, det kanske inte alltid passar att fota t.ex. porträttbilder i direkt solljus eftersom det då riskerar att bli en del hårda skuggor i ansiktet. Det kan också vara bra att tänka på att det inte ska ligga massor av "skräp" i bakgrunden, asså saker som tar bort fokusen från huvudmotivet.
 
Ta många bilder
Jag brukar alltid ta väldigt många bilder istället för bara några få. För då har man ju större chans att få någon bra bild.
 
Prova något nytt
Prova dig fram, ta bilder i nya vinklar. T.ex. en porträttbild kan se mycket mer intressant ut i någon annan vinkel samma sak med blommor. Det blir inte samma rak på sak fotografering om ni fattar vad jag menar?
 
Exponering
Försök att inte över- eller under exponera dina bilder det blir så mycket bättre om dem är helt lagom, en ganska självklar sak. Om du tycker det är svårt att se vad som blir bra kan du prova dig fram och öka eller sänk den med ett steg i taget och se skillnaden.
 
Vitbalans
Prova att ändra till olika vitbalanser och se hur stor skillnad det kan bli i bilden, jag lovar att det blir mycket bättre när man har den rätta inställd eller i vissa fall använder helt fel vitbalans för att få någon cool effekt i bilden.
 
 Bjuder på en bild när jag fotar, lagom rufsigt hår också..

One week to go

 
 
Jag vet att jag har lagt upp dem här bilderna många gånger förut men jag gillar dem otroligt mycket. Om bara en vecka åker vi ut med båten för några veckors segling i skärgården igen. Jag lovar att det kommer bli många fler havsbilder eftersom jag älskar att fota vid havet.

Midsommar

Haft en riktigt bra midsommar, på förmiddagen kom min moster och hennes familj & mormor och morfar. Dagen har bjudit på allt som en midsommar ska grillning, jordgubbstårta, skratt, kubbspel, pilkastning och regn även fast det var med sol som tur var. Det blev ingen dans runt midsommarstång men det är ändå bara pinsamt så jag är glad att jag slapp. Nu har alla åkt och jag tror att jag ska avsluta kvällen på det vanliga viset kolla på några avsnitt av 90210. Flera kvällar i rad har jag legat uppe tills ett och kollat och sen sovit tills elva dagen efter, hehe.
 
Vi åt även jordgubbar och melon, såå gått!!

 
 

Midsommar outfit

 

Önskeinlägg- 5 bloggar som du läser varje dag..

5 bloggar som du läser varje dag och varför du tycker om just dem.
 
www.junio.blogg.se
En blogg jag har läst ett tag, jag antar att jag bara fastna för den kanske för den fina designen eller för att hon också gillar one direction, jag vet inte men bra är den. 
 
www.evelinathelens.devote.se
En blogg jag började läsa eftersom den skrivs av en vän till mig, hon är grymt duktig på att fota och visar ofta sina fina outfits.
 
www.byteo.devote.se
En till blogg som jag började läsa eftersom jag känner hon som skriver den, samma sak här så är hon jätteduktig på att fota och har en superfin stil.
 
www.kenzas.se
En blogg jag läser bland annat för att hon har så fin stil. Men vem läser inte kenzas blogg? 
 
www.nickys.se
En blogg som jag har läst väldigt länge men nu på sista tiden lite mer eftersom hon har utvecklat sin stil så mycket och den blivit så otroligt fin. Hon reser även väldigt mycket och man får då följa med henne på hennes resor.
 
Det var bloggarna som jag brukar läsa mest men sen finns det  massor av andra bloggar som jag också läser.  Vad läser ni för bloggar?
 
 
 
 
 
 
 
 

Två bilder som Evelina tog på mig i tisdags

 
 

Nya tillbehör

För några dagar sedan beställde jag en fjärrutlösare av märket Nikon ML-L3 och ett stativ av märket Dörr Pro Black 1. Perfekt i sommar för att fota profilbilder eller bilder med kompisar, även till landskapsbilder och massor av andra olika bilder.
 
 
 
 

Bra start på dagen

Gjorde pannkakor till frukost tillsammans med mina syskon, godaste frukosten på länge! Idag var det tänkt att jag skulle träffa Becka men det blev tyvärr ändrade planer. Så istället tänker jag lägga mig ute i solstolen och försöka få lite färg och senare idag gå en långpromenad.
 
 

Önskeinlägg- Favoritlåt för tillfället

Tack för alla jättefina önskingar om olika inlägg, jag ska försöka göra alla men det kan ta lite tid. Ni får såklart fortsätta att önska fler inlägg för det är alltid kul.

Jag tycker det är jättesvårt när någon frågar en om ens favoritlåt, för det finns alltid så många bra låtar som man lyssnar på, dem jag lyssnar mest på just nu är one direction. Det går inte en dag utan att jag lyssnar på någon av deras låtar så såklart gillar jag dem väldigt mycket men de tre låtar jag lyssnar mest på just nu är nog dem här tre.
 
 
 
 
 
 
 

Pictures from today

Här kommer två bilder från idag, vi hittade ett ställe där folk hade klottrat massor på väggen som vi stannade och fotade vid, resultatet blev faktiskt riktigt fint!
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Det är så skönt med sommarlov, att slippa tänka på skolan och bara göra vad man vill hela dagarna. Idag har jag varit med Evelina, det var kul att träffa henne igen eftersom det var några veckor sen vi träffades sist. Vi fotade ett tag och kollade på några avsnitt av 90210, hon älskar serier lika mycket som mig. Hehe. Bilder från våran fotografering kommer ikväll, jag måste bara redigera dem lite så det är väl vad jag ska göra nu.
 
 
 
 

Rösta på mig

Gick vidare i Ainas fototävling där jag har chansen att vinna en värdecheck på 200kr hos kamda så det skulle vara jättesnällt ifall ni skulle vilja rösta på mig. Klicka här för att komma in på Ainas blogg och min bild är nr 2.
 
 
 

Träning

Var nyss ute och sprang en liten runda, det känns så bra efter att man har gjort det! Jag kan inte säga att jag älskar att träna men att springa till bra musik är helt okej ändå. Nu ska jag gå och måla naglarna, blir nog någon neon färg. Grön kanske? Hur ofta brukar ni träna?
 
 
 

 

Önskeinlägg

Nu får ni chansen att önska inlägg, det kan vara vad som helst allt från vanliga inlägg till bilder ni vill se, eller mina drömmar och massor av olika saker. Så var kreativa och önska massor av inlägg för jag har ingen aning om vad jag ska blogga om just nu.
 
 
 

The happiness of summer

 

Photoshoot in the sunset

Var och fotade med Elin för ett litet tag sedan, älskar verkligen dem här fotograferingarna i solnedgången! Jag blev i alla fall nöjd med resultatet så det kommer dyka upp massor av bilder dem kommande dagarna. Här är en bild på Elin.
 
 
 
 
 
 

En lugn söndag

Idag händer inte så speciellt mycket för min del. Jag har bakat bullar med mamma på förmiddagen och kollat på några avsnitt av 90210, det var verkligen jättebra! Jag har även fotat lite och nu medans jag sitter i min säng och kollar runt på weheartit får jag hjälp av min lillebror att göra några hyllor till mitt nya skrivbord som saknades. Ikväll kanske jag ska fota med Elin annars så tar jag en springtur.
 
 
 

8 saker om mig

Jag älskar serier och följer flera stycken
Jag kan ta flera 100 bilder på samma sak
Jag läser väldigt många bloggar
Jag älskar one direction
Jag har en liten burk där jag lägger i lappar med bra minne som gör mig glad
När jag var liten var jag jätterädd för alla sorters kryp till och med blomflugor
Jag gillar inte mitt naturliga hår som är jättelockigt
I framtiden vill jag bli mycket bättre på att fota
 
 
 
 

Summerdays

Igår kväll åkte vi ut till båten och så har vi sovit där i natt. i morse vaknade jag vid tio och satt ute i solen och åt frukost sen har dagen bestått av fotografering, massor av godis, solning och segling. En superbra sommardag om man frågar mig. Om ca två veckor åker vi på båtsemester och blir borta några veckor gud så skönt det ska bli!
 
Nu väntas middag och efter det ska jag börja kolla på 90210, känner att det är dags för en ny serie nu.
 
 

Svartvita poträtt

 
Nikon D3299 // Nikkor 18-105 mm //  ISO 100 // 1/125 s // F 5,3
Modell: Elin
Fotograf: Jag
 
 
 

Pannkakor till middag

Var ute och sprang och sen när jag kom hem luktade det pannkakor i hela huset då mamma hade stekt pannkakor till hela familjen, mums!
 
 

Min fina vän

 
Fotade Becka lite på skolavslutningen, eller ja hon hoppa in framför kameran varje gång jag tog fram den kan man väl säga, haha. Här är i alla fall en bild jag tyckte blev fin.

Picknick

Igår cyklade jag tillsammans med familjen ut till klubbholmen och hade picknick vi hade riktigt tur med vädret och åt massor av jordgubbar och annat gott. Idag vaknade jag vid tolv av att Anton väckte mig för att han ville äta lunch. Idag regnar det tyvärr. Jag och Evelina hade tänkt fota men det gick inte så vi gör det någon dag nästa vecka istället när det är finare väder. Istället tänker jag gosa ner mig i sängen och kolla på det nya avsnittet av Pretty Little Liars.
 
 

Lycka

Nu är det äntligen sommarlov! Så skönt. Jag kom precis hem från Becka, jag och Ebba var där ett tag efter skolavslutningen. Vi gjorde fruktsallad med massor av god frukter bland annat melon, kiwi, passionsfrukt och jordgubbar. Det har varit en riktigt bra dag, här kommer rätt så många bilder..
 
 
 
 
 
 

Gruppbild från konfan

Titta vad jag hitta i brevlådan!
 
 

Last day at school

Har nyss kommit hem från skolan, vi gick bara två timmar idag då vi körde poängjakt och fick våra betyg. Nu ska jag gå ut och sola lite och sen i kväll är det skolavslutning och efter det ska jag till Becka. Jag lovar att fota massor under kvällen så ni kommer få se bilderna ikväll eller imorgon.
 
En bild från serveringen igår, var vi inte snygga i våra skjortor? Men i alla fall så var det kul att vara med och niorna hade så sjukt snygga klänningar!
 
 

2013-06-10

Idag hade vi som sagt brännbollsturnering, det gick inte alls bra och det regnade en del, usch. Om ett tag måste jag göra mig iordning för att servera på niornas bal så kvällen kommer spenderas där och imorgon är det skolavslutning! Det är helt sjukt hur snabbt tiden går känns som vi nyss började skolan efter jullovet. Men den här sommaren kommer bli bäst! Jag ska segla med familjen några veckor som vi alltid gör, jag ska fota massor och såklart vara med mina vänner.
 
 
 

Med och tävlar hos Ainaphoto

Jag är med och tävlar om en värdecheck på 200 kr hos kamdaAinaphoto.blogg.se blogg. Jag skulle vilja vinn ett Close-up filter som fungerar som ett förstoringsglas.
 
 

Brownies

 
Idag har det varit en hemma dag, på förmidagen kollade jag på one tree hill medans det åska och regna. Jag har även bakat brownies och kollat lite på tv. Riktigt skönt att inte göra något speciellt. Nu ska jag gå en promenad om det inte regnar. Imorgon är det skola igen men det är inte en sån lång dag och vi ska spela brännboll hela dagen och så slutar vi vid lunch har jag för mig. På tisdag är det skolavslutning på kvällen och på förmidagen så ska vi göra något med klassen.

Några bilder från de senaste dagarna


Leave the world behind

Bild tagen av Elin
 

Prickig klänning


Byteo.devote.se

Gör ett länkbyte med superfina Teo så gå in och kolla på hennes modeblogg som är jättebra! Den heter http://byteo.devote.se/.
 
 

Sommar och sol

Idag har det varit jätte soligt och varmt. Det har varit en jätte mysig dag med familjen i båten, jag har solat massor och jag har nog bränt mig, ajaj.. Det känns som att det är söndag men som tur är så är det bara fredag. Jag älskar dem här långhelgerna och att det bara är två skoldagar kvar och sen är det sommarlov. Kan livet bli bättre? Nu ska jag rensa bilderna från helgen som blev rätt så många, runt 450 stycken, hur lyckas jag ta så många bilder under bara några dagar?? Efter att jag rensat ska jag kolla klart på en film som jag börja kolla på igår.
 
En bild jag tog igår som jag blev riktigt nöjd över, älskar ljuset jag fick in och hur båtarna speglar sig i vattnet.

Summer night

 

Poolhäng

 
Idag har vi varit hos några vänner till familjen som har pool. Vi har såklart hängt massor vid poolen, badat och solat så lite färg har jag nog fått. Vi har även fotat massor och grillat, supergott. Nu har vi nyss tagit ett kvällsdop och ätit lite glass. Senare ikväll åker vi till båten och ska vara där tills imorgon. 
 
 

Inspiration

Bilder: weheartit

Sol, bad, jordgubbar och träning

Idag har det varit en toppen bra dag och solen skiner. Idag i skolan var vi till skokloster, först körde vi massor av lekar med klassen och därefter kollade vi på slottet. Vi han även med att ta årets första dopp i Mälaren. När jag kom hem solade jag i ca en timme, men varför ska det vara så svårt att få lite färg!?? Nyss var jag och Elin ner till stan och köpte lite jordgubbar som vi precis har ätit, såå gott! Nu ska jag ta en springtur och efter det blir det middag. Imorgon och på fredag är vi lediga från skolan, superskönt så jag hoppas på bra väder den här helgen.
 

My love

Idag har jag varit i skolan, vi hade ännu ett förnationellt prov vilket var i Engelska denna gång. Måste säga att jag tyckte det var riktigt svårt men hoppas att jag får godkänt. Efter skolan gick jag och fotade med Elin och därefter gick vi direkt till min lillebrors skola där dem hade "gårdsfest" och kollade när min lillebrors klass dansa. Nu ska jag snart gå och lägga mig, hoppas ni haft en bra dag!
 
En bild på mig och min kära kamera, älskar den!

Dagens outfit

 
Fotograf: Elin Johansson
 
 
 

Home made

Idag har jag inte gjort något speciellt, vi hade förnationella i skolan och på eftermiddagen har jag bara varit hemma. Allt jag går och tänker på nu är hur jag ska kunna bli bättre på att fota och vad jag ska ta för bilder. Just nu har jag verkligen ingen inspiration och det ända som finns att fota är blommor skulle helst vilja fota lite porträttbilder också.
 
Har nyss gjort min egen reflexskärm. Det var inte alls svårt att göra och den verkar fungera riktigt bra, men jag måste bara lära mig hur den fungerar. Provade fota lite med den men vet inte om det blev så stor skillnad mot utan.

Would you love me?

Nikon D3200 - Nikkor 18-105mm - ISO 200 - 1/350s - F/5

Söndag

Idag är jag bara hemma, jag har solat ett tag och nu ska jag kolla på one tree hill och äta lite choklad. Det är superskönt att bara vara hemma och göra vad jag har lust med för det var riktigt länge sedan jag fick en sån dag. Det känns extra bra eftersom deadline har vart i skolan och jag nådde alla mina mål, vilket jag aldrig trodde jag skulle göra. Hoppas ni får en fortsatt bra söndag, kram!
 
 

I want to travel the world

Nikon D3200 - Nikkor 18-105mm - ISO 100 - 1/320s - F/5

Gröna Lund

Har haft en riktigt toppen start på helgen, igår var jag hemma hos Josefine. Det var superfint väder så vi grillade, åt jordgubbar och var ute fram tills myggen kom.
 
Idag var jag, Josefine, Ebba och Thea på Gröna Lund, en av årets bästa dagar! Även fast det regna var det riktigt kul och jag vågade till och med åka Eclipse. Den var faktiskt inte läskig som jag först hade trott. Vi åkte nästan alla karuseller och vid klockan 6 var vi så blöta av allt regn att vi beslutade oss för att gå och äta på donken. Efter det satt vi och vänta på vårt tåg i ca en timme på stationen och nu är jag hemma efter en toppen dag.
 
Några mobilbilder från dagen.